Därför väljer jag flyget även privat

Det finns många skäl till varför jag väljer att flyga när jag ska utomlands. En av de allra största anledningarna är tidsbesparingen man gör. Det är stor skillnad på att kliva på ett plan i Sverige för att ett par timmar senare stå på någon av de flygplatser i Alperna som finns om man är på skidresa jämfört med att köra bil i cirka 2 dygn. Man kommer fram pigg och tämligen utvilad istället för trött och stressad! Andra fördelar som jag ser med flygresor är:

  • Man får längre semestertid
  • Jag slipper tänka på vägtullar och/eller färjor
  • Det krävs inga övernattningar på vägen
  • Man kan slappa och ta det lugnt hela resan

Det finns säkert många fler skäl, att bli ompysslad av personalen till exempel. Och slippa frågan "är vi framme snart?" för femtioelfte gången om man har barn med sig. 

Vinterresa är inbokad

Anledningen till att jag tog just Alperna i mitt lilla exempel beror nog mest på att jag ska dit i vinter. tanken är att det ska bli en vecka med skidåkning varvat med after-ski så ofta det är möjligt. Jag har redan bokat in flygresa till Alperna, det var jättelätt på www.flygalperna.se och hotellet är klart det med. Jag får åka några mil från flygplatsen, men det är ingenting jämfört med om jag skulle tagit bilen här hemifrån! Ser fram emot att åka iväg en sväng, men den stora frågan nu blir om jag ska ta med mina egna skidor, eller om jag ska hyra? 

1 Oct 2018