Inget man bara slänger ihop

Konstruktörerna som skapat JAS skulle aldrig sätta ihop ett plan lite "på känn". Det krävs noggranna beräkningar för hållfasthet och det är många ingenjörer inblandade för att flygplanet ska bli perfekt. Det tillverkas skisser och ritningar av olika slag, och för den oinvigde skulle de se helt främmande ut. Men resultatet är ett stridsflygplan som är byggt för tuffa tag. 

Anlita beräkningskonsulter

Med tanke på det jag vet om flygplanskonstruktioner så är det väldigt konstigt att höra talas om byggfirmor som bygger hus utan att ha rätt information. Eller ja, de renoverar hus menar jag. Utan ritningar, och utan beräkningar på hur det kommer att hålla i framtiden. Det är våghalsigt! Eller bara dumt faktiskt. 

Vill man ha en korrekt byggbeskrivning så ska man anlita beräkningskonsulter. De kan det här och lämnar inget åt slumpen. Du får ett bygge som du vet kommer att hålla, och du får en byggfirma som känner sig trygga med jobbet de utför. 

Julgransflygning

Varje år kommer flygvapnet med sina plan och flyger i formation. Det är olika datum på olika platser i landet men jag har hittat flygflottiljen i Skaraborg och när de flyger:

Tisdagen 10 December ska du hålla blicken mot skyn om du bor i närheten av F7. Klockan 13.46 kommer de att flyga över Mariestad för att sedan åka över Töreboda, Karlsborg, Skövde, Skara, Trollhättan, Alingsås, Landvetter, Falkenberg, Varberg, Göteborg, Kungälv, Smögen, Uddevalla, Vänersborg, Såtenäs och Lidköping för att sedan återvända till Såtenäs och landa klockan 15:23. 

På Facebook kan du alltid hitta information om var de olika flottiljerna i landet flyger, och när.  

 

 

6 Dec 2019