En landningsbana kan användas till många saker

Runt om i landet finns det ganska många mindre flygplatser. De används ofta av små flygklubbar, fallskärmshoppare och ett par är faktiskt helt privata också. När man pratar om landningsbanor som inte är till för kommersiellt bruk, eller för Flygvapnet, så tänker man oftast just på de mindre flygplanen. Men en landningsbana har betydligt fler användningsområden än att bara låta flygplan starta och landa. 

Perfekt för motorcyklar

Det anordnas varje vår kurser på just flygplatser. Dessa kurser är till för dig som tar ut motorcykeln efter vintern, och gör att du blir varm i kläderna igen och kan köra mer säkert. Kurserna brukar vara extremt billiga att delta i, och du kan alltid hitta mer information hos trafikverket, polisen eller på den aktuella flygplatsen. 

För tävlingar

Dragracing är en populär sport. Där tävlar man två och två, mot varandra på en raksträcka. Det gäller att ha en exakt längd på banan, och för att mäta upp detta använder man ofta en avståndsmätare i kombination med ett måttband. Avståndsmätare kan du köpa hos www.handladigitalt.se om du har behov av en. 

Även biltester

En del flygbanor används också av företag som testar bilar som ska ut till försäljning. De har givetvis egna testbanor också, men den raksträcka man får på en landningsbana är perfekt för att mäta acceleration och topphastigheter. Vill du testa din egen bil? Då rekommenderar vi inte en flygplats. Åk till en motorstadium där de tillåter körning, det är mycket roligare. 

1 Jun 2019