Vad gäller för sommardäck?

När det gäller sommardäck så måste de användas mellan 16 april och 1 december. Övrig tid är det vinterdäck som gäller. Men vad är det för övrigt man ska tänka på när det gäller sommardäck och regler? Det får du reda på genom att läsa vidare här.

Vad säger lagen om sommardäck?

När det gäller lagliga sommardäck så måste de ha ett däckmönster på allra minst 1,6 mm! Dock finns det däckspecialister som säger att det bästa mönsterdjupet att ha är från 3 mm och uppåt. Då är det bättre bromseffekt och minskar riskerna att få vattenplaning på blött underlag. Som tidigare nämnt så säger lagen att sommardäck ska sitta på från den 16 april. Du kan använda dem fram till den 1 december, men skulle vinterväglag råda, så byt till vinterdäck!

Köp dina sommardäck online!

Hos Nordendäck hittar du bra däck till bra priser och att handla dina sommardäck online har bland annat följande fördelar:

  • Bättre priser på kvalitetsdäck
  • Större sortiment
  • Enkelt att beställa!
  • Smarta sökfunktioner för att hitta rätt sorts däck

Att handla sommardäck online hos Nordendäck gör att du har ett stort sortiment att välja mellan. Det finns nog inte en däckhandlare som kan ha lika mycket i lager som Nordendäck kan. Du kan även enkelt hitta rätt sorts däck till din bil. Dels kan du söka efter olika däck via dess dimensioner men du kan även fylla i vad just du har för bilmodell. Dessutom kan du faktiskt söka via din bils registeringsnummer. På så vis får du upp en lista på alla de däck som passar din bil. Hos Nordendäck hittar du sommardäck och vinterdäck av hög kvalitet, men till bra priser. Se till att utrusta din bil med nya sommardäck i god tid!.

19 Dec 2014